SEO Uyumlu Doğru Makale Nasıl Yazılır

SEO Uyumlu Doğru Makale Nasıl Yazılır

SEO uyumlu doğru makale nasıl yazılır sorusu uzun zamandır bloğunu geliştirmek, evden makale yazarak para kazanmak isteyen bir çok kişinin merak konusu olmuştur. Aslına bakarsanız makale yazmak bir sanattır. Her ne  kadar Google Arama Motorunun belirtildiği kurallara göre makale yazıp arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak hedeflense de makaleyi okuyan kişi için akıcılık ve doğru bilgilere ulaşması yayımlanan yazının üst sıralarda kalması açısından önem taşımaktadır.

Binlerce kişinin yazılan makaleyi ziyaret etmesi o yazıyı üst sıralarda tutacak olsa da yazının okunmadan hemen çıkılması yani ziyaretçiyi yazıda tutamamak zaman içerisinde sıralamanın düşmesine neden olmaktadır. Bu sebeple SEO uyumlu doğru makale nasıl yazılır sorusunun 1. cevabı kullanılan kelime ve anlatım şekli ile ziyaretçiyi içine çekecek türde olması en önemli kuraldır.

SEO Uyumlu Doğru Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Google her ne kadar bazı konularda netlik getirse de artan rekabet belirlenen kuralların önüne geçmiştir. Yayımlanan güncellemeler içerisinde bir konu anlatımının minimum 300 kelimeden oluşması gerektiğini Google belirtse de rekabet olan makalelerde anlatım 2000 kelimenin üzerine çıkmaktadır. Genel olarak tüm SEO yazılımları ise 600 kelimeyi minimum olarak değerlendirmektedir. Gelin madde madde SEO uyumlu doğru makale nasıl yazılır sorusunun cevabını inceleyelim.

Buna göre SEO Uyumlu Doğru Makale Nasıl Yazılır?

  1. Makalenin minimum 600 kelime olması gerekmektedir.
  2. Makale başlığı, Url ve hedef anahtar kelime kesinlikle aynı olmalı veya hedef anahtar kelimeye URL ve başlıkta ilaveler yapılmalıdır.
  3. Konu anlatımı yapılırken ilk paragrafta hedef anahtar kelime mutlaka geçmelidir.
  4. İlk paragraf 3 veya 4 cümleden oluşmalıdır.
  5. Bir cümle içerisinde kullanılacak kelime adeti 20’yi geçmemeli dir.
  6. İlk paragraf haricindeki paragraflar 5 maksimum 6 cümleden oluşmalıdır.
  7. Makalenizde harf hatalarının olmaması önemlidir ki bu hataları hepimiz yapıyoruz. Noktalama işaretlerine de dikkat edilmesi gerekmektedir.
  8. Hedef anahtar kelime konu içerisinde mutlaka H2 ve H3 alt başlığında kullanılmalıdır.
  9. Her alt başlık arasındaki anlatım 300 kelimeden fazla olmamalıdır. 300 kelimeden sonra mutlaka yine alt başlık kullanılmalıdır.
  10. Başlık sıralaması H1 ana konu başlığı (tema kullanımında temalar bunu otomatik verir kit kullanımında ise tasarımcı vermelidir. H2, H3, H4, H5, H6 sıralaması ile olmalıdır. Ama konu anlatımı içerisinde H3 ten sonra H2, H4 ten sonra H3 kullanılabilmektedir. Bazı tasarımcılar yazı boyutu için H2 den h5 ya atlamaktadır ki bu yanlıştır.
  11. Makale yazılarında yapılan diğer bir yanlış ise H2 başlığından sonra herhangi bir açıklama yapılmadan H3 başlığının kullanılmasıdır.
  12. Makale içerisinde Bold yazı kullanılmalıdır diye herhangi bir açıklama yoktur. Ama bold yazının SEO açısından önemli olduğu iddia edilmektedir. Bence vurgu yapılması adına kullanılmalıdır. SEO ile ilişkisi kanıtlanmamıştır.
  13. Makale yazımı esnasındaki en büyük hata aynı kelimelerde tekrara düşmektir. Özellikle, ayrıca, fakat, ancak gibi kelimeler çok fazla kullanıldığından Google bunları da anahtar kelime olarak görmektedir.
  14. Anahtar kelimenin makale içerisindeki dağılımı %2 oranından az olmalıdır. Örneğin 300 kelime bir makalede 4 en fazla 5, 600 kelimelik bir makalede 9, 10 gibi oranlamak doğru anahtar kullanımı olacaktır.
  15. Makale içerisinde mutlaka makale ismi ile görsel kullanılmalıdır. Görsel kullanımın fazlalaşması bir avantajdır. Her makalede minimum görsel sayısının 2 biri konu başlığı biri ise konu içinde kullanılmalıdır
  16. Görsel optimizasyonu mutlaka sağlanmalıdır.
  17. Makale içerisinde sitedeki başka bir sayfa veya yazıya link verilmesi uygundur ve birbirine bağlantı açısından önemlidir.
  18. Mümkünse makale içerisinde kaynak belirtir şekilde dış link verilmesi SEO açısından yazdığınız makaleyi güçlendirecektir.
  19. Pek dikkat edilmese de bu şekilde yapılan numaralandırma veya imli liste olarak geçen noktalama ile kullanılan bölümler Google tarafından ilgi çekmektedir.
  20. Kendi siteniz için makale yazıyorsanız bir yazar sayfasının oluşturulması ve o sayfaya link verilmesi makale açısından çok önem arz etmese de siteniz için +1 puandır.

SEO Uyumlu Makale Yazarken Dikkat Edin

Eğer ki yazmış olduğunuz makalelerden tam anlamı ile verim almak istiyorsanız 20 maddede açıklamasını yapış olduğum bu konulara özen göstermeniz tavsiyemdir. Doğu ve bilinçli şekilde yazılmış makale her zaman kazanır. Konuyu uzatmak için kullanılan saçma sapan cümlelerin de makalenin kalitesini düşürdüğü aşikardır. Hit alan bir kaç makaleyi incelediğiniz zaman eskisi gibi gelin SEO Uyumlu Doğru Makale Nasıl Yazılır birlikte inceleyelim gibi sırf kelime sayısını çoğaltmak için kullanılan cümlelerin de artık kaliteyi düşürdüğünden dolayı hit alan makaleler içerisine girmediğini göreceksiniz. Gerçi o hatayı şuan bende yaptım ama benim amacım sadece göstermek.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Murat Çamoğlu

Murat Çamoğlu

Sizlerde verdiğimiz hizmete oranla uygun fiyatlı olarak destek almak isterseniz benimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Sizlerle birlikte çalışmaktan ve sizleri tanımaktan mutluluk duyarım.

İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TAKİP EDİN
Murat Çamoğlu Dijital Pazarlama Çözüm Ortağı
Murat Çamoğlu

Merhabalar; benden profesyonel olarak web tasarım ve hizmet verdiğim diğer dijital pazarlama konularında destek alabileceğiniz gibi hazırladığım blog sayesinde belirli konuları da öğrenebilirsiniz.

İLETİŞİM